WNL

D66’er beging grote blunder met condooms: ‘Door jou ben ik nu zwanger’

D66-Tweede Kamerlid Jan Paternotte werd gisteren tijdens de uitzending van ’t Wordt Nu Laat weer herinnerd aan zijn pijnlijke misser toen hij campagne voerde om in de raad van Amsterdam te komen. “Hij wilde de studenten aanspreken dus bestelde hij een berg condooms”, aldus Reinier van Dantzig, fractievoorzitter van D66 Amsterdam.

Vervolgens werd de flyer ‘Ga de eerste keer voor Jan’ op de condooms geniet en die deelde hij uit voor de universiteit. “Natuurlijk een geweldige actie die veel stemmen heeft opgeleverd. Helaas had hij tijdens het nieten niet helemaal opgelet”, aldus Van Dantzig.

Paternotte kreeg vervolgens nog wekenlang mailtjes van mensen die ijverig gebruik hadden gemaakt van zijn gift, aldus de fractievoorzitter. “Dat hij per ongeluk een aantal nietjes door de condooms had geslagen.”

Het Kamerlid legt uit wat zijn bedoeling was. “Ik mocht zelf voor het eerst stemmen en was ook gelijk verkiesbaar, dus ik ging voor de stem van ‘de maagdelijke kiezer’, die voor het eerst ging stemmen.” Als gadget deed hij er een condoom bij “omdat de eerste keer bijzonder is”. “Die hebben we op een avond zitten nieten, maar dat ging weleens mis.”

Als hij later aan het flyeren is op de Vrije Universiteit komt er een meisje naar hem toe. “Ja, met die condoom van jou en door jou ben ik nu zwanger”, zei ze tegen hem. Hij kreeg de klacht vervolgens vaker, maar gelukkig ging het om grappen van de studenten.

Door: Redactie

Exit mobile version