WNL

‘Rutte heeft met vooraf geregisseerde uitspraken het populisme tot staan gebracht’

Mark Rutte heeft mede door vooraf geregisseerde opmerkingen ervoor gezorgd dat in Nederland het populisme tot staan is gebracht. Dat zegt campagnestrateeg Jan Driessen in WNL op Zondag op NPO 1.

Driessen doelt op de uitspraak ‘pleur op’, die Rutte in het VPRO-programma Zomergasten deed.

“Bij de laatste Tweede Kamerverkiezingen stond het Binnenhof helemaal vol met straalzenders omdat ze dachten dat het ook in Nederland het geval zou zijn. De opluchting die avond bij de regeringspartijen was voelbaar. Dat was mede door dit soort uitspraken die van tevoren bedacht zijn, en in campagneoverleg zijn bepaald.”

De campagnestrateeg denkt dat Rutte zijn uitspraak over ‘het in elkaar willen slaan van raddraaiers tijdens oud en nieuw’ niet van tevoren is bedacht. Toch speelt het mee, stelt Driessen. “Het probleem van regeringspartijen is dat ze willen doordringen tot hen die teleurgesteld en weggelopen zijn, en die in de gesloten bubbels zitten. Als je in die bubbel zit moet je hardere taal gebruiken om daar doorheen te komen, maar dat moet je wel heel goed doseren.”

“De VVD is een verantwoorde regeringspartij, en geen tegenpartij zoals het Forum voor Democratie of Wilders. Het moet positief en opbouwend zijn, voor doeners en niet van schreeuwers. We hebben gezien dat Klaas Dijkhoff zo nu en dan heel hard is geweest. Doseren is ontzettend belangrijk”, aldus Driessen.

Door: Redactie

Exit mobile version