WNL

‘Veertien jaar na moord op Van Gogh staat vrije woord nog steeds onder druk’

VVD-fractievoorzitter in Almere Ulysse Ellian is bedroefd dat het veertien jaar na de moord op columnist Theo van Gogh nog steeds niet vanzelfsprekend is om te zeggen wat je denkt. Dat zei hij vannacht in ’t Wordt Nu Laat op NPO Radio 2.

“Deze week was de herdenking van de aanslag op de redactie van Charlie Hebdo (2015) en Van Gogh is inmiddels veertien jaar geleden vermoord. Tot mijn diepe droefenis moet ik constateren dat het vrije woord nog steeds onder druk staat.”

Ellian merkt dat onder andere door de aanslagen die nog steeds worden gepleegd. “Voor mijn gevoel is dat aantal in de afgelopen jaren in Europa meer dan ooit tevoren. Ik vind het belangrijk om erbij stil te staan dat onze vrijheden nog steeds wel onder druk kunnen staan. Dat zeggen wat je denkt of waar je voor staat zoveel jaren na een afschuwelijke moord nog steeds niet vanzelfsprekend is.”

Rode draad

Ondanks dat blijft Ellian zich uitspreken. “Het is een rode draad in mijn leven en dat van mijn familie. Je moet het wel durven zeggen en opkomen voor het recht dat je je mening mag hebben.”

LEES OOK: Theo van Gogh gaf emmer vol geld en poep aan acteur: ‘Zelf staan borstelen’’

Door: Redactie

Exit mobile version