WNL

‘Als het moslims waren geweest, was het het openingsverhaal van De Telegraaf’

Communicatiestrateeg Jan Driessen zei vanmorgen in Goedemorgen Nederland dat hij de Nashville-verklaring een zeer grote stap terug in de tijd vindt. Hij vindt niet dat er te veel aandacht wordt gegeven aan de discussie.

“Wij leven hier in Nederland. In een land waar die tolerantie, die vrijheid, ook verankerd is in de grondwet”, zegt Driessen. “Daar hebben we voor gestreden.” Hij vindt dat er al teveel vrijheid is ingeleverd. Dertig jaar geleden liep hij nog hand in hand over straat met zijn partner Hugo. “Ik durf dat op dit moment niet meer.”

LEES OOK: ‘Het is dom dat Kees van der Staaij de Nashville-verklaring heeft ondertekend’

Hij vindt niet dat we ons te druk maken om een kleine groep mensen met dergelijke denkbeelden. Zo verwijst hij naar het hoofdredactioneel commentaar van De Telegraaf van deze ochtend. “Die rechtvaardigen Van der Staaij met zijn opvatting op dit moment, onder het mom van godsdienstvrijheid”, aldus Driessen. “Als hetzelfde was gedaan door doorgeschoten moslims, dan was het nu de opening van De Telegraaf geweest”, denkt de communicatiestrateeg.

John van den Heuvel, werkzaam bij De Telegraaf, ziet het meer als een oproep om met elkaar in gesprek te gaan. “Maar ga het niet allemaal in de strafrechtelijke sfeer trekken, want je verhardt alleen maar de standpunten.” Hij is het wel eens met andere punten die Driessen aandraagt. “Als je op zo’n manier zo’n grote groep kwetst, dan heb je het gewoon totaal verkeerd gedaan.”

Door: Redactie

Exit mobile version