WNL

Burgemeester Aboutaleb reageert op school van schietparij: ‘Pas goed op jezelf’

Aboutaleb

Burgemeester Aboutaleb was vandaag aanwezig op het Designcollege in Rotterdam om samen met schoolgenoten van de doodgeschoten Humeyra (16) om haar te herdenken. De burgemeester zei tegen de leerlingen dat ze altijd bij hem terecht kunnen om te praten. “Langskomen is het minste dat ik kan doen.”

Aboutaleb ging langs bij de klas van het vermoorde meisje. Daar heerst woede, verdriet en onbegrip, schetst hij. “Dit is waanzin.” De burgemeester zei tegen de leerlingen dat ze de situatie niet moeten onderschatten, weet De Telegraaf. “Er kan nog van alles boven komen drijven, pas goed op jezelf.”

Leerlingen van de school kunnen in een speciaal herdenkingshoekje briefjes schrijven voor in de herdenkingsboom. Ook is er een condoleanceregister geopend.

Bekir E.

Humeyra werd gisterenmiddag doodgeschoten. Niet veel later werd Bekir E. opgepakt in Rotterdam. E. zou de ex zijn van het meisje, maar dat wil de politie niet bevestigen.

Bronnen rondom het onderzoek zeggen tegen de krant dat de verdachte een contactverbod had opgelegd gekregen van de rechter. “Hij kon het niet aan dat hij geen contact met haar mocht zoeken of in haar buurt mocht komen”, aldus een bekende. “Hij was verliefd op haar.”

Door: Redactie

Exit mobile version