WNL

Klimaatbeleid is ‘linke soep’: ‘Woede van Gele Hesjes kan overslaan naar Nederland’

De manier waarop het Nederlandse klimaatbeleid wordt vormgegeven is ‘linke soep’, zegt VVD-coryfee Hans Wiegel in WNL Op Zondag op NPO 1. “De regering moet niet zo hard lopen.”

Wiegel kijkt bezorgd naar de ontwikkelingen in Frankrijk, waar demonstranten gehuld in gele hesjes in de weekenden massaal de straat op gaan om hun woede en onvrede over ontwikkelingen in de wereld te uiten. De Gele Hesjes maken zich vooral zorgen om hoge benzineprijzen en andere vormen van lastenverzwaring die voortvloeien uit klimaatmaatregelen die in Europa worden genomen.

“Nederlanders zijn anders dan de Fransen,” zegt Wiegel. “Maar ik denk dat de kans dat de woede bij ons ook kan overslaan als we kijken waar we mee bezig zijn.”

Het erelid van de VVD maakt zich vooral zorgen om de maatregelen die worden genomen voor automobilisten. “Nederlanders krijgen dan een subsidie van zesduizend euro om een elektrische auto aan te schaffen, maar mensen met een gewone portemonnee kunnen zo’n auto echt niet kopen.” Volgens berichtgeving van onder andere RTL Nieuws wil het kabinet ervoor zorgen dat vanaf 2030 alle nieuw verkochte auto’s elektrisch zijn.

Door: Redactie

Exit mobile version