WNL

OM eist tbs met dwangverpleging tegen gijzelnemer Mediapark

De 34-jarige man die wordt verdacht van een gijzeling op het Mediapark in Hilversum in augustus vorig jaar moet tbs met dwangverpleging krijgen, dat wil het Openbaar Ministerie.

De verdachte, Mohamed C., pakte op donderdagochtend 17 augustus een medewerkster van de NPO op het parkeerterrein van het Mediapark beet, zette een mes op haar keel en dreigde dat hij haar zou doden als ze niet zou meewerken. Hij liep met haar het NPO-gebouw binnen en eiste zendtijd, omdat hij dacht dat hij door de veiligheidsdienst AIVD werd achtervolgd.

Uiteindelijk werd C. in een kamer overmeesterd door een arrestatieteam, terwijl hij op een cameraploeg wachtte. Die cameraploeg bleek een arrestatieteam te zijn.

In de rechtbank in Lelystad hoorde hij vandaag tbs met dwangverpleging tegen zich eisen. Volgens de officier van justitie was de verdachte volledig ontoerekeningsvatbaar en is een gedwongen klinische behandeling nodig. De gegijzelde vrouw eist 25.000 euro smartengeld.

C. ontkende volgens persbureau ANP de beschuldiging niet maar zei tegen de rechter dat hij destijds psychisch erg in de war was en dat hij zich van die dag helemaal niets meer kan herinneren. Wel zei C. dat hij snapt dat het voor de vrouw een zeer beangstigende situatie moet zijn geweest. ,,Ik heb heel veel spijt. Het was niet mijn bedoeling haar iets aan te doen.”

 

Door: Redactie

Exit mobile version