WNL

Helft medewerkers Nedcar test positief op drugs: ‘Gebeurt dit in ziekenhuizen ook?’

Bij interne controles bij het bedrijf Nedcar is gebleken dat de helft van de medewerkers positief test op verdovende middelen. Dat meldt 1Limburg op basis van een artikel in het personeelsblad.

‘Helaas moeten wij constateren dat zo’n 50% van de geteste medewerkers onder invloed van verdovende middelen is’, is te lezen in het artikel. ‘Dit komt de veiligheid in onze productielijn niet ten goede.’ Nedcar roept medewerkers op om na te denken over de veiligheid van hun collega’s. ‘Je wilt niet dat iemands veiligheid in gevaar komt door jouw gedrag of dat jouw veiligheid door iemand anders gedrag in gevaar komt.’

Syp Wynia noemt de resultaten zorgwekkend. “Je vraagt je af of alle tien miljoen Nederlander die werken allemaal zo naar hun werk gaan? Dat lijkt mij eerlijk gezegd niet, maar dat is wel de eerstvolgende vraag: is dit ook in ziekenhuizen zo?”

Mediadeskundige Mark Koster vindt het een reden om bij meer bedrijven dergelijke controles uit te voeren. “Maar het lijkt mij ook een reden om eens te kijken in wat voor auto je rijdt. “Het is toch bijzonder dat mensen daar totaal bezopen of half stoned aan de lopende band staan.”

Door: Redactie

Exit mobile version