WNL

Verdachte gruwelijke verkrachting: ‘Ik kan mij niks herinneren, het is een flits’

verkrachting

Ingmar S. wordt verdacht van een gruwelijke verkrachting in maart van dit jaar in de provincie Utrecht. Hij zou een willekeurige vrouw hebben ontvoerd en meerdere keren hebben verkracht. Hij zegt zich niks te kunnen herinneren van die bewuste dag. Het Openbaar Ministerie eiste vandaag een gevangenisstraf van 10 jaar.

“Hij heeft iets vreselijks gedaan en neemt daar verantwoordelijkheid voor”, zei de advocaat van S. vandaag in de rechtszaal, meldt het AD. Voor de dader zijn de dagen rondom het incident een flits. Hij noemt zijn eigen gedrag “onbegrijpelijk en onvoorstelbaar”.

Op 15 maar zou S. onderweg zijn geweest naar een garage in Nieuwer ter Aa. In Breukelen kwam hij zijn slachtoffer tegen. Hij dwingt de vrouw in de auto te stappen en drukt een wapen in haar zij. Hij zou haar hebben verkracht op een recreatieterrein. De mond van de vrouw werd gesnoerd.

Vervolgens gooit S de vrouw vastgebonden in de laadbak van zijn auto. Hij neemt haar mee naar het Woerdense Verlaat en slaat daar toe in zijn eigen vrachtwagen, die hij wilde ombouwen tot camper voor zijn gezin.

Na drie uur rijdt hij met zijn slachtoffer naar Diemen. Daar moet zij uitstappen en tot 3600 tellen. Het lukt de vrouw uiteindelijk om zichzelf te bevrijden. Een paar dagen later wordt S. opgepakt.

De advocaat van de vrouw wil dat het slachtoffer van de verkrachting een schadevergoeding krijgt van 37.000 euro voor het leed dat haar is aangedaan en ze nooit meer kwijtraakt.

Verklaring slachtoffer van verkrachting 

“Die dag is me iets aangedaan waarvan ik niet wist dat iemand je zoiets aan kon doen”, aldus de vrouw. “Ik ben als oud vuil behandeld.” Ze zegt dat haar ogen continue waren afgeplakt. “Ik dacht dat ik mijn kinderen en kleinkinderen niet meer zou zien.”  Ze denkt niet dat hij in een opwelling heeft gehandeld. “Hij had een wapen en heeft bewust gekozen voor doorgaan. Dit moet een bewust plan zijn geweest.”

Het OM heeft een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van tien jaar geëist tegen Ingmar S.

Door: Redactie

Exit mobile version