WNL

‘Gewoon niet demonstreren tijdens de intocht. Dat kan je toch verbieden?’

Tien groepen hebben aangegeven dat ze willen demonstreren tijdens de landelijke intocht van Sinterklaas op 17 november in Zaandijk. Mediadeskundige Mark Koster vindt dat demonstreren op die dag in die stad verboden moet worden. “Dat doe je maar lekker op een andere dag”, zei hij vanmorgen in Goedemorgen Nederland op NPO 1.

Als het aan Koster ligt wordt er helemaal niet gedemonstreerd op 17 november. “Dat doe je dan maar op 6 december als Sinterklaas weg is of op 3 december daar, maar niet die dag. Dat kun je toch gewoon verbieden?”

De gemeente heeft zelf contact gezocht met de organisaties om de intocht op die manier zo goed mogelijk te laten verlopen. Een van de groepen die heeft aangeven te willen demonstreren is de Grauwe Eeuw. “Bloedirritante gasten”, aldus Koster.

Innovatie-expert Ben van der Burg vindt het goed dat de gemeente contact heeft gezocht. “In gesprek gaan is altijd goed. Het gaat er naar mijn idee om wanneer ze gaan demonstreren. Tijdens de intocht? Nee. Ga naar een andere stad of een ander tijdstip.”

Door: Redactie

Exit mobile version