WNL

GroenLinks Zoetermeer vindt het provocerend dat Nawijn interview geeft bij reljeugd

GroenLinks Zoetermeer vindt het provocerend dat Hilbrand Nawijn gisteren een interview gaf aan Omroep WNL over de onrust in Zoetermeer. De partij zocht actief contact met de redactie om te achterhalen wat de beweegredenen waren voor het item. Ze gaven aan teleurgesteld te zijn over het “eenzijdige beeld” dat het item gaf.

Gisterenmiddag werden WNL-verslaggever Joost Karreman en LHN-fractievoorzitter Nawijn belaagd en bedreigd tijdens een interview. Een groep van twintig jongeren verzamelde zich op het plein en het interview moest onder politiebegeleiding worden afgemaakt.

GroenLinks-fractievoorzitter Jordy Boerboom keurt het gedrag van de jongeren af. “Maar er is wel een onderliggend probleem”, aldus Boerboom. “We moeten meer inzetten op preventie en het bestrijden van de armoedeproblematiek.”

Bekijk hier de beelden van het verstoorde interview

Volgens de lokale politicus is het vooral belangrijk dat er rust in de wijk wordt gecreëerd. “En dan, dit is vooral gericht aan de heer Nawijn, helpt het niet om interviews te gaan geven. Dat werkt provocerend.” Op de vraag of er geen persvrijheid is in dit land, antwoordt hij: “Ja, natuurlijk maar je kunt je afvragen of een interview geven effectief is”, aldus Boerboom. “Meneer Nawijn is altijd zo bezig met citymarketing. Dit draagt niet bij aan een positief beeld van Zoetermeer.”

De partij komt later op de middag met een officiële verklaring rondom het incident die in lijn zal liggen met die van de burgemeester.

‘Provocerend? Schei nou toch uit!’

Nawijn vindt dat de reactie van zijn collega raadslid nergens op slaat. “Provocerend? Schei nou toch uit! Ik geef gewoon een interview en dat wordt op een onjuiste manier onderbroken.”

Daarnaast vindt de fractievoorzitter van Lijst Hilbrand Nawijn (LHN) dat hij zelf mag bepalen of hij wel of geen interviews geeft. “Ik laat mij niks voorschrijven door GroenLinks. Ik heb een eigen partij. Het lijkt mij verstandig dat de heer Boerboom zich ook met zijn eigen partij bezighoudt.”

Reactie burgemeester Zoetermeer

Burgemeester Charlie Aptroot (VVD) vindt het gedrag van de jongeren tijdens het interview onacceptabel. Hij geeft aan door te gaan met een stevige aanpak, aldus Aptroot op Twitter.

Officieel statement GroenLinks

Update: De fractie van GroenLinks heeft op de website van de partij gereageerd op de gebeurtenissen.

Door: Redactie

Exit mobile version