WNL

‘Minister hield cruciale informatie over veiligheid van stints achter’

stints

Minister Cora van Nieuwenhuizen heeft cruciale informatie over de veiligheid van stints niet gedeeld met de Tweede Kamer. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws.

De minister heeft bepaalde passages uit een rapport van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI), dat nog geheim is, niet gedeeld met de Kamer. In het rapport staat onder andere dat een klein percentage van de 3500 stints een potentieel veiligheidsprobleem heeft.

Ook wordt in de publicatie van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) gesuggereerd dat de stint op hol kan slaan, waar op dat moment niks aan te doen is. Nu blijkt dat het NFI wél een oplossing ziet: met de hendel van de kar kan het object tot stilstand worden gebracht. Dit is weggelaten door de ILT.

De stint is omstreden sinds in september vier kinderen en een begeleidster op een stint overleden door een aanrijding bij het spoor in Oss. In oktober kondigde minister van Nieuwenhuijzen een verbod aan op de elektrische bakfietsen. Donderdag dient in Utrecht een kort geding van de kinderopvang Het Kinderstraatje tegen het besluit van de minister.

Door: Redactie

Exit mobile version