WNL

Syrische vluchteling gooit molotovcocktail in McDonald’s en gijzelt vrouw in Keulen

Syrische vluchteling gooit molotovcocktail in McDonald's en gijzelt vrouw in Keulen

De Duitse autoriteiten hebben de identiteit vastgesteld van de gijzelnemer die is gisteren is opgepakt in Keulen. Het gaat om een 55-jarige Syrische vluchteling, zo meldt persbureau ANP.

De man ligt nog steeds in coma, maar verkeert volgens de politie niet meer in levensgevaar.

De Syriër raakte maandag ernstig gewond toen de politie ingreep op het treinstation in de stad. De man, een bekende van de politie, had een molotovcocktail gegooid in een fastfoodrestaurant op het station. Daarbij raakte een veertienjarig meisje gewond. Volgens een ooggetuige rende het meisje naar buiten terwijl haar benen in brand stonden, zo meldt Deutsche Welle.

De Syriër gijzelde daarna een vrouw in een apotheek. Hij zou de vrijlating hebben geëist van een Tunesische vrouw. Korte tijd later bestormde een arrestatieteam de apotheek. Daarbij schoten agenten de Syriër neer. De gegijzelde vrouw raakte licht gewond.

De man zou tijdens de aanval uitspraken hebben gedaan waaruit blijkt dat hij sympathie heeft voor Islamitische Staat, zo melden ooggetuigen aan de Duitse omroep.

Agenten deden later een inval in de woning van de man in een opvanglocatie voor vluchtelingen. Daar legden onderzoekers de hand op bewijsmateriaal. De politie heeft de Syriër nog niet kunnen verhoren, maar denkt dat hij de gijzeling niet had gepland. De man zou de McDonald’s als doelwit voor zijn actie hebben gekozen. Door de sprinklerinstallatie bleef de schade daar echter beperkt.

Door: Redactie

Exit mobile version