WNL

‘Neelie Kroes commissaris bij futuristisch project Saoedische prins’

neelie kroes

Neelie Kroes is als commissaris verbonden aan een groot project van de Saoedische prins Mohammad Bin Salman. De prins zou betrokken zijn bij de moord op de kritische journalist Jamal Khashoggi.

Journalist Khashoggi wordt momenteel nog officieel vermist. Vermoedt wordt dat hij is vermoord door Saoedische agenten in het Saoedische consulaat in Istanbul: de Turkse tv toonde beelden van de vermoedelijke daders die het consulaat binnengingen.

Stad van de toekomst

Uit een lijst die bekend is bij Business Insider blijkt dat Kroes een van de prominenten die betrokken is bij het NEOM, de naam van het project waarbij een splinternieuwe high-tech stad zal worden gebouwd. Met het project is een bedrag van 500 miljard dollar gemoeid.

Verschillende leden hebben zich al teruggetrokken, zoals Google-medewerker Dan Doctoroff en Ernest Moniz, minister van energie onder president Obama. “Gegeven de huidige gebeurtenissen schort ik mijn medewerking op en begin pas weer als alle feiten rond de verdwijning zijn opgehelderd”, aldus Moniz.

Door: Redactie

Exit mobile version