WNL

Hond zo erg mishandeld dat hij een spuitje moest: ‘Ernstig geweld’

Hond

Een Mechelse herder is gisterenochtend zo zwaar mishandeld in het buitengebied bij Winterwijk, dat de dierenarts de hond een spuitje heeft moeten geven. Volgens wijkagent Willem Saris is de kop van het beest ingeslagen, zegt hij tegen Omroep Gelderland.

De eigenaar van de hond liep om 05:00 uur een ronde met zijn huisdier op Landgoed ’t Kreil. Op een gegeven moment hoort hij de hond blaffen en plots wordt het doodstil. Hij loopt richting de plaats van het geblaf en ziet daar zijn hond zwaargewond in de berm liggen. “Hij is toen direct naar huis gegaan en heeft de politie gebeld. Het gaat om een Mechelse herder van zo’n 30 à 40 kilo, dus die neem je niet zo maar even mee”, aldus de wijkagent.

Het beest wordt naar de dierenarts gebracht. “Hij had letsel aan een poot. De poot was uit de kom, het was iets wat de dierenarts niet kon verhelpen. De hond is daarna naar een gespecialiseerde kliniek gebracht, waar ook ernstig schedelletsel is geconstateerd. De kop was ingeslagen.” Treurig genoeg is een spuitje de beste optie.

Onderzoek wijst uit dat het om een mishandeling gaat. “Het letsel komt door ernstig geweld van buitenaf. Het kan geen ander dier zijn geweest.” De politie heeft het dier in beslag genomen en doet onderzoek.

 

Door: Redactie

Exit mobile version