WNL

‘Anti-Zwarte-Piet-demonstrant liep hersenschudding op door snelwegblokkade A7’

A7

Door de noodstop die drie bussen met anti-Zwarte Piet-demonstranten moesten maken op de A7 vorig jaar november is iemand gewond geraakt.

Een passagier van een van de bussen viel achterover door de abrupte stop die de chauffeur moest maken toen de weg plotseling door pro-Zwarte Piet-activisten werd geblokkeerd.

Daardoor zou hij een hersenschudding hebben opgelopen. Een ruit van een van de bussen werd vernield toen een cameraman er tegenaan viel. Dat bleek maandag in de zaak tegen 34 Friezen.

LEES OOK: Rechter in zaak ‘A7-blokkeerders’ flauwgevallen, zitting tijdelijk onderbroken

De rechter vertelde dat in de file die achter de bussen ontstond ook mensen gedupeerd raakten. “Een man moest met zijn vader naar het ziekenhuis, een familie was onderweg naar een crematie.”

Een van de chauffeurs van de bussen was door het incident zo geëmotioneerd dat ze de rit niet kon voortzetten. De passagiers uit haar bus werden herverdeeld in de andere twee bussen.

De stop op de A7 was niet het eerste incident tussen de voor- en tegenstanders van Zwarte Piet. Op de A6 zouden de verdachte Friezen ook al de bussen tot stilstand hebben gebracht. Daarbij zouden zij zich ook dreigend hebben gedragen.

Door: Redactie

Exit mobile version