WNL

We Are Here kraakt pand vlakbij ambtswoning Halsema: ‘Een middelvinger in het gezicht van Amsterdammers’

De vrouwelijke tak van krakersgroep We Are Here heeft een woning gekraakt vlakbij de aanstaande ambtswoning van de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema. De Forum voor Democratie-fractie is woest op het stadsbestuur.

“Ik vind dit een middelvinger worden in het gezicht van de Amsterdammer”, zegt fractievoorzitter Annabel Nanninga in Goedemorgen Nederland. “Het is een provocatie en chantage”, zegt de Amsterdamse.

“Het is niet nodig, er is 24-uursopvang en bed-bad-broodopvang. Onderdak en medicijnen zijn er gewoon, daarvoor hoeven geen panden gestolen te worden.”

“Het blijft maar doorgaan, en ergens geef ik die mensen geen ongelijk; het gemeentebestuur doet er niks aan. Als het niet wordt afgestraft en alleen maar beloofd, krijg je dat”, stelt Nanninga.

Beleid ondermijnen

CDA-Kamerlid Madeleine Van Toorenburg vindt dat het linkse stadsbestuur van onze hoofdstad niet doorheeft dat de krakers het beleid ondermijnen.

“De enige dag zijn we heel verdrietig dat twee kinderen toch moeten worden uitgezet (Howick en Lily, red.), maar ondertussen blijven deze gasten gewoon zitten en we doen er helemaal niks aan. Amsterdam vindt het allemaal prima, onbegrijpelijk”, aldus de CDA’er.

LEES OOK: We Are Here doet nieuwe kraakpoging: ‘Stonden ineens met 30 man binnen’

Door: Redactie

Exit mobile version