WNL

Justitie wil frauduleuze toeslagen overleden oud-imam Haselhoef alsnog terugkrijgen

Oud-imam Haselhoef

Het Openbaar Ministerie eist bijna zeven ton aan onterecht ontvangen toeslagen terug van de overleden oud-imam Abdullah Haselhoef. Ondanks zijn overlijden, is er a.s. dinsdag een zitting gepland over de zaak. “Die gaat gewoon door,” laat een woordvoerder weten aan Omroep West.

Haselhoef kwam afgelopen juni om het leven toen een spookrijder op hem inreed op de A16 bij Breda. Ondanks zijn overlijden, kan justitie nog steeds proberen om de criminele erfenis van de oud-imam terug te vorderen.

Fraude

De omstreden oud-imam is in 2016 veroordeeld voor grootschalige fraude met toeslagen en uitkeringen. Zo kreeg hij met zijn gastouderbureau zeker 2,2 miljoen euro voor kinderopvang, waarvan hij een groot deel achterover drukte. Toeslagen liet hij direct naar de bankrekening van zijn bedrijf overmaken. Hij vulde zelf de formulieren voor de toeslagen in, in plaats van dat de ouders dat deden. Daardoor werden veel te hoge bedragen uitgekeerd.

Haselhoef trad in het verleden vaak op in de media, als spreekbuis voor de moslimgemeenschap. Hij raakte in opspraak toen bleek dat hij zijn imam-opleiding niet had afgemaakt. Ook zijn uitspraak dat homo’s de doodstraf verdienen, leidde tot veel ophef.

VIDEO: ‘Waarom hebben wij zoveel geduld met imams die zich martelaren van het vrije woord noemen?’

Door: Redactie

Exit mobile version