WNL

As-Soennah moskee wil onderzoek naar zelfmoord Willie Dille: ‘Polarisatie voorkomen’

Willie Dille

De As-Soennah moskee in Den Haag vindt dat justitie diepgravend onderzoek moet doen naar de zelfmoord van Willie Dille (53). Het PVV-raadslid uit de Hofstad vertelde in een video ontvoerd en verkracht te zijn door een groep moslims.

In de video legde ze uitgebreid uit wat haar is overkomen. De aanleiding van de ontvoering en verkrachting zou haar felle anti-islamstandpunt zijn.

De PVV-politicus zei dat Partij van de Eenheid-voorman Arnoud van Doorn achter de actie zit. Hij was tot eind 2011 zelf ook PVV’er. In 2012 bekeerde hij zich tot de islam en later richtte hij zijn door de islam geïnspireerde partij op.

‘Polarisatie voorkomen’

Volgens voorzitter Abdelhamid Taheri van de As-Soennah moskee is een diepgravend onderzoek in het belang van de Nederlandse samenleving om meer polarisatie te voorkomen.

Tegen het AD zegt hij: “In het belang van de saamhorigheid en vanwege de onrust die ontstaan is, is het van belang dat er een groot onderzoek komt of haar beschuldigingen kloppen of niet.”

Moslimgemeenschap over één kam geschoren

Volgens Taheri heeft Dille de moslimgemeenschap bewust over een kam geschoren en beschadigd met haar beschuldiging over een groepsverkrachting door moslims. “Dat is olie op het vuur gooien. Als het waar is, moeten we dat heel serieus nemen. Dan moeten de daders opgespoord worden en als Nederlanders vervolgd worden.”

Door: Redactie

Exit mobile version