WNL

Britse vrouw (24) grotendeels verlamd na gebruik lachgas: ‘Mijn zoontje wil met mij spelen, dat kan ik niet meer’

lachgasverbod

Een 24-jarige vrouw uit het Britse Bristol is bijna volledig verlamd geraakt vanwege haar overmatige gebruik van lachgas.

Autoverkoopster Olivia Golding, moeder van een 3-jarige peuter heeft in één weekend 15 lachgasballonnen gebruikt. Haar kind was op dat moment bij de vader.

Ziekte van Lichtheim

De voortekenen waren er al, vertelt de Britse. Zo voelde ze de afgelopen maand kriebel in haar nek en rug, meldt Golding aan The Daily Mail. “Ik voelde mijn lichaam verkleumen. Ik heb nooit gedacht dat het de ballonnen zouden kunnen zijn, dus ik ben doorgegaan met gebruiken.”

“Op een dag nam ik mijn zoontje mee naar het park voor een wandeling, de volgende dag kon ik mij niet meer bewegen.”

De moeder lijdt nu aan de ziekte van Lichtheim, wat betekent dat ze bijna volledig verlamd is geraakt. Daardoor is lopen en haar handen gebruiken nagenoeg onmogelijk.

‘Ik kan zelfs de schoenen van Parken niet aandoen’

Golding is er kapot van. “Ik kan zelfs de schoenen van Parker (haar zoontje, red.) niet meer voor hem aantrekken. Dat breekt mijn hart. Mijn zoontje wil met mij spelen en dat kan ik niet.”

De 24-jarige vrouw krijgt vitamine B12-injecties en wordt in het ziekenhuis geholpen met opnieuw leren lopen. Na een week in het ziekenhuis te hebben gelegen kan Golding twaalf stappen zetten, met hulp van de fysiotherapeut.

Door: Redactie

Exit mobile version