WNL

CDA en PvdA willen onderzoek naar dood Willie Dille: ‘Ik geloof niet dat je zo’n verhaal verzint’

Willie Dille

De Haagse fracties van het CDA en de PvdA willen dat er onderzoek wordt gedaan naar de dood van PVV-raadslid Willie Dille.

Dille pleegde woensdag zelfmoord, een dag nadat ze op Facebook een video had gezet waarin ze zei te zijn verkracht en mishandeld door een groep islamitische mannen. Dat zou in opdracht zijn geweest van het Haagse raadslid Arnoud van Doorn (Partij van de Eenheid, voormalig PVV).

Danielle Koster (CDA) heeft naar eigen zeggen geen reden om te twijfelen aan het verhaal van Dille.

“Ik denk dat we de verklaring van Willie heel serieus moeten nemen en vind dat er een onderzoek moet komen naar de rol van alle instanties en de burgemeester,” zegt ze tegen het AD. “Wat is er gebeurd? Heeft iedereen op elk moment goed gehandeld? Zijn de signalen van Willie serieus genomen? Is er voldoende rekening gehouden met haar veiligheid?”

Koster zag de zelfmoord van Dille niet aankomen. “Dille maakte juist de laatste maanden in de raad een ijzersterke indruk. Ik had niet het idee dat er meer met haar aan de hand was. Ze maakte de indruk dat ze genoot van haar rol. Ik had juist het gevoel dat ze in de debatten extra flair had en dat zij de PVV in Den Haag weer relevanter maakte. Ze deed het goed.”

De twee partijen willen dat het onderzoek pas start na een periode van rouw.

 

Door: Redactie

Exit mobile version