WNL

Aap ontsnapt in Artis: ‘Hele park uitgekamd, niks gevonden’

Artis

Update: Het aapje is inmiddels gevonden en blijkt te zijn overleden. Volgens verzorger Peter Bleesing lag hij in het water bij het eiland waar de gibbons verblijven, zo meldt ANP.

Een jong mensaapje is sinds maandag vermist uit zijn verblijf in Artis. Verzorgers van de Gibbon hebben zowel het verblijf als de rest van de dierentuin uitgekamd, zonder resultaat.

Het aapje is de jongste (nog geen jaar oud) van de vier Gibbons in het dierenpark. Deze mensapen hebben hun eigen eiland.

Hoe het dier uit zijn verblijft heeft kunnen ontsnappen is onduidelijk. “Alle mogelijke ontsnappingsroutes zijn we nagegaan, in de hoop het beestje te vinden”, laat een verzorger weten aan De Telegraaf.

Normaal blijft het aapje altijd zeer dicht bij zijn moeder. Waarom hij nu van haar gescheiden is, is ook voor de verzorgers een raadsel. “Er waren absoluut geen problemen tussen moeder en kind. Ze zijn heel gehecht aan elkaar.”

Honger

De dierentuin hoopt dat het diertje terugkomt wanneer hij honger krijgt. De aap kan zich onder andere voeden met bladeren.

De zoektocht naar het aapje concentreert zich tot nu toe vooral op het terrein in het dierenpark. Mochten Amsterdammers het dier ergens buiten de dierentuin zien, dan roept Artis op om dat direct te melden.

Door: Redactie

Exit mobile version