WNL

Verdachte dodelijke aanrijding Pinkpop is 34-jarige man uit Heerlen

Pinkpop

De man die ervan wordt verdacht vannacht een dodelijke aanrijding te hebben veroorzaakt nabij het festivalterrein van Pinkpop in Landgraaf is een 34-jarige man uit Heerlen.

Dat heeft het Openbaar Ministerie maandag bekendgemaakt op een persconferentie.

Hij belde zelf de politie en is aangehouden in Amsterdam. De Heerlenaar zal voor verhoor snel worden overgebracht naar het zuiden. De man was niet bij het busje. Waar het voertuig is aangetroffen, wilde de politie niet zeggen.

LEES OOK: Bestuurder busje dodelijke aanrijding Pinkpop aangehouden

Motief

De verdachte is aangehouden voor doodslag en poging tot doodslag. De man zit in beperkingen en mag alleen met een advocaat contact hebben.

Het motief van de verdachte is nog niet bekend en moet uit het verhoor naar voren komen, liet het OM weten. “Zodra wij meer weten over het onderzoek doen wij daar direct mededelingen over.” Het Openbaar Ministerie houdt met alle mogelijke scenario’s rekening.

Slachtoffers

Bij de aanrijding kwam een 35-jarige man uit Heerlen om het leven. Drie mensen liggen in kritieke toestand in het ziekenhuis. Het gaat om een 30-jarige man uit Landgraaf, een 26-jarige man uit Heerlen en een 23-jarige vrouw uit Heerlen.

LEES OOK: Dodelijk slachtoffer Pinkpop is man (35) uit Heerlen, drie slachtoffers in kritieke toestand

Door: Redactie

Exit mobile version