WNL

Nieuwe vlag in Tweede Kamer kost 12.000 euro: ‘Van hoogwaardige materialen gemaakt’

vlag

De nieuwe Nederlandse vlag die sinds vandaag in de Tweede Kamer hangt is 12 keer zo duur als het vorige exemplaar. De driekleur heeft een prijskaartje van 12.000 euro, meldt De Telegraaf.

Volgens een woordvoerder van de Tweede Kamer komt de hoge prijs door het feit dat de vlag “van hoogwaardige materialen” is gemaakt. Ook is een stevig vlaggendoek gebruikt, en past de voet (van perenhout) bij het meubilair van de grote vergaderzaal van de Tweede Kamer.

De kunstcommissie heeft groen licht gegeven voor de aanschaf van de vlag. Commissievoorzitter Alexander Pechtold (D66) heeft volgens commissielid Fleur Agema (PVV) het plan er door gedrukt. Pechtold meldt dat de PVV’er zelf gewoon heeft ingestemd met de aankoop.

Symbool van de natie

Begin november besloot de Kamer op initiatief van de SGP en de PVV dat de vlag in de vergaderzaal thuishoort. Die kan een mooie en duidelijke functie vervullen als symbool van de natie, vindt SGP-leider Kees van der Staaij. Hij wees erop dat de nationale vlag in parlementen van andere landen heel normaal is.

LEES OOK: Daar is ‘ie dan: Nederlandse vlag wappert in Tweede Kamer

GroenLinks-leider Jesse Klaver opperde nog om naast de Nederlandse driekleur ook een vlag van de Europese Unie in de Kamer te hijsen. Dit voorstel werd niet overgenomen door Kees van der Staaij.

De vlag die vanaf november tot vandaag in de Tweede Kamer hing was tijdelijk en kreeg veel kritiek.

Door: Redactie

Exit mobile version