WNL

Moeder cel in wegens uithuwelijken dochter

Een moeder die haar tienerdochter meelokte naar Pakistan om haar te laten trouwen met een oudere man heeft een gevangenisstraf gekregen van vierenhalf jaar. Ze is de eerste persoon die in Engeland veroordeeld is wegens het uithuwelijken van een meisje. Dat is sinds 2014 verboden in het VK, meldt ANP.

Actievoerders zien dit besluit van de rechter als een serieuze waarschuwing aan het adres van families die van plan zijn hun dochters te dwingen tot een huwelijk. Ze moedigen meisjes aan voor zichzelf op te komen en aan de bel te trekken bij deze praktijken.

De jury van de rechtbank in Birmingham kreeg te horen dat het betreffende slachtoffer voor het eerst was meegenomen naar Pakistan toen ze dertien was en zich tegen haar zin moest verloven met iemand van 29. De man had seks met haar waardoor ze zwanger raakte. Terug in Groot-Brittannië onderging ze een abortus.

Op haar zestiende ging ze opnieuw ‘op vakantie’ naar Pakistan maar kreeg na aankomst te horen dat een huwelijk was gearrangeerd. Toen ze weigerde dreigde haar moeder haar paspoort te verbranden. De islamitische trouwplechtigheid was vlak na haar achttiende verjaardag gepland.

Door: Redactie

Exit mobile version