WNL

Vijf van de zeven Nederlanders vervolgd om vechtpartij Praag, mogelijk tien jaar gevangenisstraf

Een groep van zeven Nederlanders is opgepakt in Praag omdat zij een ober het ziekenhuis in sloegen. De reden van de mishandeling was dat de ober zei dat ze niet hun zelf meegenomen alcohol op het terras mochten drinken. Het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt de aanhouding. Vijf van de zeven mannen zullen worden vervolgd, meldt het AD.

Volgens diverse berichten is de ober op de intensive care beland, waar hij moest worden geopereerd aan zijn hoofd. Hij zou wel buiten levensgevaar zijn.

Drie van de vijf Nederlanders zullen in een verkorte procedure terecht staan voor (poging tot) mishandeling. Van de laatste twee mannen van de groep van zeven kan de politie niet bewijzen dat ze meededen aan de mishandeling. Het lijkt er zelfs op dat zij het gevecht probeerden te voorkomen. Zij zullen worden vrijgelaten.

LEES OOK: VIDEO: Nederlanders mishandelen Praagse obers, slachtoffer krijgt trappen tegen hoofd

De twee andere mannen zouden tien jaar cel riskeren voor zware mishandeling en poging tot doodslag. De mannen zouden getrainde boksers zijn die een weekend in Praag op stap waren. Waar ze precies vandaan komen, is onbekend. Tsjechische media melden dat de Nederlandse autoriteiten zijn geïnformeerd.

Door: Redactie

Exit mobile version