WNL

Deze twee neven bestrijden ongedierte met nuttige insecten

Neven Paul Koppert en Henri Oosthoek bestrijden ongedierte met nuttige insecten. De vader van Paul begon hiermee in de jaren ’60 al te experimenteren.

“Mijn vader was een komkommerteler”, zegt Koppert. “Hij had een probleem. Dat was spint, een schadelijk insect. Die was heel moeilijk te bestrijden. Hij vond een nuttig insect en is daarmee aan het werk te gaan.”

Na een tijd kreeg de vader van Koppert het probleem onder controle en hoefde hij niet meer met chemicaliën te werken. “Die nuttige insecten namen de bestrijding van die plaag helemaal over”, zegt Koppert.

Vandaag de dag leveren de neven hun nuttige insecten vooral aan kastelers en bloementelers. Naast nuttige insecten werken ze ook voor de bestrijding ook met schimmels. Voor sommige klanten doen ze ook aan bestuiving door middel van hommels.

‘Iedereen blij’

“Het is leuk werk om te doen”, zegt Henri Oosthoek over deze bestrijdingsmethode. “Je hoeft geen masker op te hebben omdat je aan het spuiten bent. Je medewerkers kunnen gewoon doorwerken. En die beestjes doen ook gewoon hun werk, die hebben ook geen last van middelen die gespoten worden. Iedereen blij.”

Door: Redactie

Exit mobile version