main-logo NPO Start
Word lid
ANP
12 april 2018 — 14:30

Gerard Joling kocht kogelwerend vest uit angst voor aanslag tijdens Canal Pride

Gerard Joling kocht in 2016 een kogelwerend vest uit angst voor een aanslag tijdens de Canal Pride in Amsterdam. “Ineens bedacht ik dat dit best gevaarlijk kon zijn met die dreiging van terreuraanslagen. Ik heb toen zelfs nog een kogelvrij vest gekocht”, vertelt hij in gesprek met Story.

In de zomer van 2016 werd Europa opgeschrikt door aanslagen. Tijdens de Canap Parade werden er dat jaar daarom ook extra veiligheidsmaatregelen genomen.

Glitters en vest

Joling  heeft het vest nooit gebruikt, omdat de zanger besloot om niet naar het evenement te gaan. “Stel je voor wat een raar gezicht dat geweest zou zijn als ik daar op die boot had staan dansen in een wit colbert met glitters en paletten, en daaronder dat kogelvrije vest.”

Hij heeft het vest nog steeds in zijn bezit. “Sindsdien ligt dat ding in mijn dressing room op de grond stof te happen, want er is geen hanger te vinden waar ik het aan op kan hangen.”

 

 

Door: Thijs Kroezen

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Vannacht in 't Wordt Nu Laat

In het online satireprogramma Klikbeet laat actrice en cabaretière Eva Crutzen zien dat ze op een wel heel realistische manier de dronken fitgirl speelt. Maar ze schittert op dit moment ook in de theaters met haar eigen solovoorstelling ‘Opslaan als’. Hoe grappig vindt zij zichzelf eigenlijk? Je hoort haar vannacht in gesprek met Carolien Borgers om 00.00 uur op NPO Radio 2.

Vannacht om 0.00 uur op

Terugkijken: Goedemorgen Nederland:

VVD-leider Mark Rutte is samen met EU-lijsttrekker Malik Azmani te gast over hun plannen voor de EU. Zo willen zij onder andere zorgen voor meer opvang in de regio voor asielzoekers. Ook te gast is de topman van het Openbaar Ministerie Gerrit van der Burg over het nieuwe televisie-programma Misdaadcollege.

AIVD telt steekpartij Malek F. niet mee als jihadistische aanslag

Gisteren maakte de AIVD bekend dat er in afgelopen vijftien jaar 112 aanslagen hebben plaatsgevonden in westerse landen met een jihadistisch motief. Drie aanslagen in…

Lees meer

Woningprijzen in april weer 7,7 procent gestegen

De prijs van bestaande koopwoningen is vorige maand weer toegenomen. In april waren huizen 7,7 procent duurder dan in dezelfde maand vorig jaar. Dat meldt…

Lees meer

Staatssecretaris Harbers verwacht af te treden na ophef misdaadcijfers asielzoekers

Staatssecretaris Mark Harbers (Asiel) verwacht af te treden nadat er ophef is ontstaan over misdaadcijfers onder asielzoekers. Het debat in de Tweede Kamer over die…

Lees meer

Vermoedelijke commandant terroristische Jabhat al-Nusra aangehouden in Kapelle

Een vermoedelijke commandant van de terroristische groepering Jabhat al-Nusra is aangehouden in het Zeeuwse Kapelle. Dat meldt het Openbaar Ministerie dinsdag. Het gaat om een…

Lees meer