WNL

Het gaat slecht met Clown Bassie: ‘situatie zeer ernstig’

Bas van Toor

Bas van Toor, beter bekend als Clown Bassie, ligt al maanden in een revalidatiecentrum. Het gaat niet goed met hem.

Complicaties na een operatie

Broer Aad vertelt aan De Telegraaf dat Bas kampt met complicaties die optraden na een operatie aan de halsslagader begin november. Door een plotselinge verdikking in de hals werden luchtwegen en slokdarm afgeklemd, waardoor de clown bijna stikte.

Aad, die samen met zijn broer het bekende duo Bassie en Adriaan vormt vertelt: “Op een gegeven moment kon hij nauwelijks nog zelfstandig ademhalen. De situatie verergerde de weken daarna en uiteindelijk is hij in januari overgeplaatst naar het revalidatiecentrum.”

Volgens hem was het kantje boord. “Ik heb mijn broer er nog nooit zo beroerd bij zien liggen. Hij heeft de dood in de ogen gekeken.”

‘Niet kapot te krijgen’

Bas is nu bezig met revalideren, maar dat gaat langzaam. De clown kan bijvoorbeeld nog niet zelfstandig eten en krijgt daarom sondevoeding. Toch heeft Aad er vertrouwen in: “Mijn broer is een taaie. Hij is niet kapot te krijgen, al is het ditmaal buitengewoon ernstig. We hopen dat hij nog voor de zomer het revalidatiecentrum mag verlaten. Het is nog een lange weg, maar ik blijf hoop houden.”

Door: Redactie

Exit mobile version