WNL

Annabel Nanninga (FVD) wil coalitie met GroenLinks en SP, maar zonder PvdA en D66

Forum voor Democratie-lijsttrekker in Amsterdam Annabel Nanninga heeft in een brief aan informateur Maarten van Poelgeest gepleit voor een ‘reegenboogcoalitie’ van FVD, GroenLinks, SP, Partij voor de Dieren en de VVD.

“GroenLinks is de winnaar. FVD is ook een grote winnaar”, aldus Nanninga in de brief. “In dit spoor opperen we de mogelijkheid van een coalitie bestaande uit GL (10), SP (3), PvdD (3) aangevuld met VVD (6) en FVD (3). Dit leidt tot 25 zetels.”

Linkse coalitie

Forum vindt het onterecht dat de PvdA en D66 mee zouden besturen in de hoofdstad, gezien hun flinke verliezen. Maar Nanninga snapt dat GroenLinks als informerende partij de voorkeur geeft aan een links college.

“In dat licht menen wij dat het in de rede ligt om eerst de programmatische overeenstemming tussen GL, PvdA en D66 te verkennen. Deze coalitie zou de kleinst mogelijke meerderheid hebben (23).”

Handjeklap

Nanninga sluit af met dat ‘de vernieuwingsdrang die breed leeft onder de Amsterdammers mag niet worden gesmoord in een spelletje kartel-handjeklap tussen de gevestigde partijen in de wandelgangen van de Stopera’. Het is niet duidelijk wat ze daar concreet mee bedoelt.

Door: Redactie

Exit mobile version