WNL

Gewelddadiger dan Holleeder: ‘Binnenkort klopjacht op grote speler uit onderwereld’

Politie en justitie zullen binnenkort een klopjacht openen op een grote speler uit de onderwereld. Dat zei WNL-misdaadjournalist Wouter Laumans vandaag in WNL Op Zaterdag op NPO Radio 1. Het gaat om Redouan T. Hij zou de ‘liquidatiebaas’ zijn in de grote golf van criminele afrekeningen in ons land.

Gisteren werd bekend dat justitie een deal heeft gesloten met een kroongetuige. Die kroongetuige is de 30-jarige Nabil B. Hij zou, net als T., betrokken zijn bij een vergismoord in Utrecht vorig jaar. “Het is heel ongebruikelijk dat mensen uit het criminele circuit zeggen: ‘ik ga vertellen wat ik heb gedaan en ik ga vertellen wat anderen hebben gedaan'”, aldus Laumans.

“Redouan T. is een bekende in het Utrechtse, maar heeft ook banden met Amsterdam”, vertelt Laumans. “Justitie zei gisteren dat ze het idee hebben dat er een aantal moorden of pogingen tot moord opgelost kunnen worden.” T. is voor velen een soort mystery man. “Maar hij wordt door politie en justitie gezien als een van de grote jongens die achter de schermen moordopdrachten heeft gegeven.”

T. is op dit moment voortvluchtig. “Hij is onvindbaar voor justitie. Waarschijnlijk wordt er binnenkort een grote klopjacht geopend.” Laumens noemt de nieuwe generatie criminelen een stuk gewelddadiger dan ‘de Holleeders’. “Je ziet dat jonge jongens worden ingezet die iemand, en dat klinkt cru, voor een habbekrats uit het leven schieten met zware automatische wapens.”

T. heeft inmiddels via zijn advocaat laten weten dat de verklaringen van Nabil B. gelogen zouden zijn. “Gebaseerd op fictie.”

Door: Redactie

Exit mobile version