WNL

Gilly stopt met ijssalon na racistische straatterreur

Gilly Emanuels, de Surinaamse ondernemer die in augustus vorig jaar in het nieuws kwam omdat haar ijssalon in Hilversum door racistische jongeren belaagd werd, gooit de handdoek in de ring. Ze sluit haar zaak definitief, zo schrijft ze op Facebook. “Ik heb geprobeerd om de draad weer op te pakken en door te gaan, maar het mocht niet baten”, schrijft Emanuels.

Lees ook: Onderneemster slachtoffer bizarre straatterreur: racisme, geweld en vernieling

Emanuels werd door lokale hangjeugd uitgemaakt voor “kankerzwarte” en bekogeld met fruit. Emanuels laat op Facebook weten dat ze vindt dat de autoriteiten niet hard genoeg hebben opgetreden tegen de jongeren: ze kwamen er in haar ogen met een lichte straf vanaf. “Het heeft me niet alleen veel energie gekost, maar ook de nodige financiële schade”, schrijft ze. “Dan kom je op het punt waarop je moet zeggen, laat los waar je niet meer gelukkig van word. En ik word niet meer gelukkig om aan de Kleine Drift in Hilversum te ondernemen.”

Volgens de ijssalonhoudster verklaart haar huidskleur het gebrekkige optreden van politie en justitie. “Had het een verschil uitgemaakt als ik een witte Hollandse vrouw of met een joodse achtergrond door zwarte jongeren of islamitische jongeren waren belaagd? Ja, durf ik bijna volmondig te beamen.”

Emanuels is nu op zoek naar een nieuwe locatie voor haar ijssalon.

Door: Redactie

Exit mobile version