WNL

Twee jihadisten wilden mogelijk aanslag plegen in Rotterdam: ‘War is coming’

De twee terreurverdachten die met Kerstavond gearresteerd werden in Rotterdam hadden mogelijk plannen om daar een aanslag te plegen. Dat schrijft het AD vandaag nadat de twee moesten voorkomen bij een regiezitting.

De twee verdachten zijn de in Irak geboren Zweed Altaf Y. en de Vlaardinger Secan A. Beiden zitten sinds Kerstmis vast. Justitie verdenkt hen van lidmaatschap van IS en denkt dat ze bezig waren een aanslag voor te bereiden in Nederland. Dit zou moeten blijken uit onderschept chatverkeer. In berichtjes word onder meer gezegd dat de twee “iets willen doen in Rotterdam met Kerstmis”. Uit andere berichten blijkt ook dat de twee een martelaarsdood willen sterven. “War is coming” en “Nog twee dagen” zijn andere onheilspellende citaten uit de onderschepte appjes.

Secan A. (21) had zelfs al een testament opgemaakt. In de chat drukte hij zijn bewondering uit voor Mohammed B., de man die Theo van Gogh vermoorde. Volgens zijn advocaat zou hij echter gebukt gaan onder psychische problemen. De verdachten blijven vastzitten tot de volgende zitting, die over drie maanden plaatsheeft.

Door: Redactie

Exit mobile version