main-logo NPO Start
Word lid
Goedemorgen Nederland - 22 maart 2018 — 08:01

D66 verliest in grote steden: ‘Rol Alexander Pechtold is uitgespeeld’

Door het verlies van D66 in grote steden is de positie van D66-voorman Alexander Pechtold ter discussie te komen staan. Dat zegt politiek commentator Wouter de Winther van De Telegraaf in Goedemorgen Nederland.

“De houdbaarheidsdatum van Alexander Pechtold begint nu echt wel in zicht te komen”, meldt de journalist. “Mensen laten zich niet meer door hem overtuigen.”

“Zijn rol is uitgespeeld”, vult campagnestrateeg Henri Kruithof hem aan. “We hoeven niet heel lang te wachten totdat hij iets anders gaat doen. Dat zal wel moeten denk ik.”

Men is teleurgesteld in de manier waarop de partij zich heeft gemanifesteerd, zegt De Winther. “D66 is de partij van de transparantie, maar aan de andere kant was er controverse over het appartement van Pechtold. Het is de partij van directe democratie, maar aan de andere kant hebben ze het referendum afgeschaft. Dat knelt en maakt de partij minder populair.”

Door: Sikko Debbenhof

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Donderdag in Goedemorgen Nederland

  • Fractievoorzitter van D66 Rob Jetten is te gast over zijn plannen voor Europa.
  • Amerikadeskundige Willem Post over de presidentsverkiezingen in 2020, waarbij democraat Joe Biden zich hoogstwaarschijnlijk voor de derde keer kandidaat zal stellen.
Donderdag vanaf 7.10 uur

Vannacht in 't Wordt Nu Laat

Lucky Fonz III is terug! Met zijn nieuwe album Multimens laat de de Amsterdamse troubadour weer van zich horen. Met de bijbehorende tour speelt Otto Wichers, zoals Lucky Fonz heet, door heel Nederland. Wat komt er bij zo’n tour kijken? Luister om 00.00 uur naar ’t Wordt Nu Laat op NPO Radio 2!

Vannacht om 00.00 uur
Koopwoningen in maart 7,7 procent duurder

De prijs van koopwoningen lag in maart van dit jaar 7,7 procent hoger dan in diezelfde maand vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van het…

Lees meer

OPINIE: Abdelkader Benali slaat anti-racisme-drammers om de oren en krijgt veel bijval

Schrijver Abdelkader Benali heeft het helemaal gehad met de anti-racisme-drammers in ons land. Via Twitter spuwt hij zijn gal over wat hij noemt “gestoord volk”….

Lees meer

Vijf gewonden door frontale botsing met brandweervoertuig in Baarn

Een brandweervoertuig botste dinsdagmiddag in Baarn frontaal op een personenauto. Bij dit ongeluk raakten vijf personen gewond. De brandweer was onderweg naar een melding van…

Lees meer

Man (48) opgepakt wegens vernieling monument Nicky Verstappen

Een 48-jarige man uit Heerlen is door de politie opgepakt voor de vernieling van de gedenksteen voor Nicky Verstappen, die in 1998 vermoord werd aangetroffen…

Lees meer