WNL

Ton nam ontslag en verkocht zijn huis om een duurzame onderneming te financieren

Je baan opzeggen en je huis verkopen om te investeren in een oplossing voor het klimaatprobleem. Dat is precies wat Ton van Oostwaard besloot te doen. Inmiddels heeft hij in zijn kassen zo’n 250.000 CO2-vreters staan.

Ton is de oprichter en bestuurder van MyEarth. “Het idee stamt uit 2007”, zegt Ton. “Toen werd wereldwijd aandacht voor het klimaatprobleem gevraagd. Met beplanting kun je echt wat doen. Groen is bij uitstek geschikt om CO2 om te zetten.”

Ton kweekt speciale planten die heel snel groeien, zuurstof produceren en veel CO2 uit de lucht halen. Doordat de planten langere haartjes hebben, kunnen ze ook goed fijnstof uit de lucht halen. Door ze langs de snelweg te planten, wordt de lucht daar schoner.

Ontslag

Tien jaar geleden, toen Ton nog bij de gemeente Amstelveen werkte, had niemand interesse in zijn idee. Daarom nam hij ontslag, en begon Ton zijn eigen bedrijf.

Om te kunnen investeren in zijn idee, moest Ton zijn huis verkopen. Inmiddels heeft hij al zo’n 450.000 euro in zijn bedrijf gestoken. Hij woont nu al 2,5 jaar in een bouwkeet. “Omdat je geen buitenlicht hebt is dat niet zo leuk”, zegt Ton. “Het voelt toch als een soort missie, maar dat moet niet te lang gaan duren.”

Benieuwd wanneer Ton verwacht zelf binnen te lopen met zijn duurzame investeringen? Kijk dan vanavond 20.25 op NPO2.

Door: Redactie

Exit mobile version