WNL

Johnas van Lammeren (PvdD) is het beste raadslid van Nederland

De Amsterdamse Johnas van Lammeren (Partij voor de Dieren) is de winnaar van de verkiezing van de verkiezing van het Beste Raadslid van Nederland 2018. Hij ontving vanavond uit handen van titelhouder Ron Meyer (SP) in Amsterdam de prijs tijdens een speciale uitzending van WNL Haagse Lobby.

Jurylid John Bijl van het Periklesinstituut roemde Van Lammeren om zijn strategisch inzicht. Volgens Bijl maakte vooral deze eigenschap voor de jury het verschil tussen hem en publieksfavoriet Nourdin El Ouali, die de meeste stemmen binnenhaalde.

Bijl zei dat Van Lammeren zich “als éénmansfractie op een plek heeft weten te wurmen waar hij strategisch het verschil maakt.” Hij noemde zijn introductie van een verplichte JA/JA-sticker in Amsterdam voor mensen die ongeadresseerd drukwerk willen ontvang als voorbeeld. “Een raadslid die zijn huid ontzettend duur zal verkopen”, aldus Bijl.

Van Lammeren toonde zich strijdbaar. “Wij gaan morgen drie zetels halen en daarmee de VVD uit het college houden!” zei Van Lammeren in zijn overwinningsspeech.

Door: Redactie

Exit mobile version