main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
19 maart 2018 — 18:51

Ruzie binnen VVD: jongerenpartij vindt lijsttrekker ‘walgelijk’

De Amsterdamse JOVD heeft zich daags voor de verkiezingen in duidelijke bewoordingen tegen haar moederpartij gekeerd. De kritiek richt zicht vooral op de Amsterdamse VVD-lijsttrekker Eric van der Burg. De politieke jongerenorganisatie vindt de huidige wethouder van Zorg en Welzijn te links en keurt die stellingname in harde woorden af. “Ronduit walgelijk”, schrijft de partij in een persbericht dat de titel “JOVD ontmaskert linkse VVD Amsterdam” draagt.

Van der Burg sprak zich in het verleden onder andere positief uit over de komst van vluchtelingen naar de hoofdstad (“Hoe meer asielzoekers, hoe beter”) wat tegen het zere been is van de jongerenpartij.

De JOVD vreest een pijnlijke afstraffing bij de stembus. “Dat het Forum voor Democratie in het gapende gat op rechts springt, is voor de JOVD Amsterdam zowel pijnlijk als logisch”, schrijft het JOVD partijbestuur, dat zelfs rept van “een links complot” binnen de partij.

‘VVD wil banden verbreken met JOVD’

Volgens het persbericht zou de VVD in Amsterdam overwegen de banden met de JOVD te verbreken. “Deze uiting kan alleen gezien worden als angst voor nieuw opkomend en liberaal politiek talent, dat door de VVD Amsterdam liever de kop wordt ingedrukt dan gecultiveerd.”

De JOVD staat niet alleen in zijn kritiek op Van der Burg. Frits Bolkestein liet zich dit weekend in een interview met de Volkskrant ook zeer kritisch uit over Van der Burg. Ook hij hekelde zijn uitspraken over asielzoekers. “Ik vind dat ‘ie weg moet”, zei de VVD-coryfee.

Eric van der Burg liet bij monde van een woordvoerder weten dat binnen de VVD iedereen zijn mening “kan en mag” geven. “De JOVD is altijd welkom om met mij het gesprek aan te gaan over het besturen van een mooie, grote stad als Amsterdam”, aldus Van der Burg. De JOVD was niet bereikbaar voor commentaar.

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid. Klik hier

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Stand van Nederland: Generatie Next

Millennial Jill Bleiksloot wordt iedere dag verleid. Via de media, zoals tv en krant, ouderwetse foldertjes in de bus en natuurlijk online door social media. Daar gaan miljarden in om, omdat men ons steeds specifieker weet te vinden.

Maar generatie next is ook steeds meer gesteld op z’n privacy. En dat treft want cookies, sporen die we online achterlaten waardoor men precies weet wat voor persoon jij bent, zijn inmiddels verboden. Hoe bereikt het product de klant? En waar zijn millennials ontvankelijk voor?

Donderdag 22:10
Man in Amsterdam mishandeld en in gezicht gespuugd om Joodse afkomst

Een 28-jarige man uit Oostzaan heeft aangifte gedaan nadat hij werd mishandeld en gediscrimineerd om zijn Joodse afkomst. Een vrouw vroeg hem bij de metrohalte…

Lees meer

Man aangehouden voor schietincident Maastricht, slachtoffer (21) vecht voor leven

De politie heeft dinsdag een 29-jarige man uit Maastricht aangehouden in verband met een schietpartij zaterdag, meldt de politie. Daarbij raakte een 21-jarige man uit…

Lees meer

NOC*NSF verzoekt kabinet sporten tot 20.00 uur toe te staan: ‘Zie het als essentiële sector’

NOC*NSF doet een oproep aan het kabinet de avondlockdown voor sport aan te passen. De Tweede Kamer vergadert woensdag over de maatregelen. De sportkoepel vraagt…

Lees meer

Voorzitter Bergkamp doet aangifte na ‘coronagerelateerde’ dreigmail aan Kamerleden

Kamervoorzitter Vera Bergkamp gaat deze week aangifte doen nadat meerdere Tweede Kamerleden een dreigmail hebben ontvangen. Dit vertelde Bergkamp dinsdag in reactie op het stijgende…

Lees meer

GGD’en nog bezig met plan hoe boostercampagne te versnellen

GGD’en kunnen nog niet zeggen hoe zij het toedienen van boosterprikken gaan versnellen. Dat meldt de landelijke koepel GGD GHOR, die samen met het RIVM…

Lees meer

RIVM: ‘Stabilisatie in positieve tests’, maar wel meer opnames en doden

In de afgelopen week zijn 155.152 positieve coronatests geregistreerd. Dat is vrijwel gelijk aan vorige week. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) spreekt van…

Lees meer

Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen nadert piek vorige winter

Het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is dinsdag met 73 gestegen tot 2845. Dat is nog net onder het hoogste niveau van de afgelopen…

Lees meer