main-logo
13 maart 2018 — 14:27

Bijna zestig invallen bij Turkse motorclub die banden zou hebben met Erdogan

De Duitse politie heeft vanochtend een grote actie gehouden tegen de motorclub Osmanen Germania. Op bijna zestig plaatsen waren invallen, waarvan vooral in de deelstaat Noordrijn-Westfalen, zo meldt het ANP.

Volgens het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken staat de groep in verbinding met de Turkse AK-partij en kringen rond de Turkse president Erdogan.

Turks nationalistisch en extreemrechts

De groep, die officieel als boksclub geregistreerd staat, staat bekend als Turks nationalistisch en extreemrechts. In Duitsland telt de groep 22 lokale afdelingen en bij elkaar ongeveer driehonderd leden.

Bij de actie viel de politie binnen op adressen in onder andere Essen, Duisburg en Keulen in Noordrijn-Westfalen. Ook waren er invallen in de deelstaten Hessen en Baden-Württemberg.

‘Jongeren van de straat’

Er zijn al eerder grote acties tegen de motorclub geweest. Osmanen Germania zegt zelf dat het jongeren van de straat houdt. De groep viel de afgelopen tijd echter op door gewelddadige strijd om de macht in diverse gebieden.

Bij de actie dinsdag waren meer dan duizend politiemedewerkers betrokken. Er werden onder andere speciale eenheden ingezet.

Door: Sikko Debbenhof

Word ook lid van WNL en houd de NPO in evenwicht! Klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Terugkijken: Stand van Nederland

Nederlanders bestellen massaal online, maar de paketten moeten ook op tijd op de goede plek komen. Zijn drones de oplossing? Bekijk hier de laatste aflevering van Stand van Nederland terug.

Hallo, mag er ook wat vrolijk rechts op tv?

Want is 1% van het NPO-budget naar een rechts geluid niet veel te weinig?

Vindt u ook dat het anders moet?

Steun WNL, klik hier en word lid!

Sybrand Buma pleit voor meer beschaving in de Tweede Kamer: ‘Dit wordt op scholen bekeken’

Sybrand Buma heeft woensdag tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen opgeroepen tot beschaving in de Tweede Kamer. De CDA-voorman had zich geërgerd aan het gescheld tussen…

Lees meer

Worden onze pakketjes binnenkort per drone bezorgd? ‘Een grote partij moet daarin investeren’

We bestellen in Nederland online meer pakketjes dan ooit. In vijf jaar tijd is het aantal bezorgde pakjes bijna verdubbeld, naar bijna 600.000 pakjes per…

Lees meer

Politie: ‘Vermist meisje Rodechelies mogelijk verborgen gehouden’

De politie houdt rekening met het scenario dat het vermiste meisje Rodechelies Celedonio Santo (12) uit Amsterdam Zuidoost ergens verborgen wordt gehouden. Rodechelies verdween donderdagochtend…

Lees meer

Celstraf voor oud-raadslid D66 wegens drogeren en misbruiken van minderjarige jongen (14)

Drie mannen, onder wie een oud-raadslid uit Capelle aan den IJssel en een Rotterdamse huisarts, zijn veroordeeld tot celstraffen van maximaal vier jaar voor het…

Lees meer

Groep vrouwen schopt en slaat 13-jarig meisje in elkaar bij stoplicht

Een groep vrouwen heeft dinsdagmorgen een 13-jarig meisje mishandeld in het Brabantse Roosendaal. Dat meldt de politie op haar site. Een 42-jarige vrouw is aangehouden….

Lees meer

Brandweer redt kleuter uit ondergrondse vuilcontainer

De brandweer van Zevenbergen heeft dinsdag een kindje van vier jaar oud uit een ondergrondse vuilcontainer gered. Dat meldt de afdeling van de brandweer woensdag…

Lees meer