WNL

‘Nederland betaalt al 25 jaar het meest aan Europa per inwoner’

Nederland betaalt al 25 jaar per hoofd van de bevolking het meeste aan de Europese Unie, Dat vertelde Syp Wynia vandaag in WNL Opiniemakers op NPO Radio 1. Volgens de journalist is Nederland slachtoffer van het begrotingssysteem van de EU.

Wynia is geen voorstander van een grotere begroting voor de Europese Unie. Hij reageerde in de studio op uitspraken van Arend Jan Boekestijn, die juist aangaf dat er wel meer geld naar de EU moet. Wynia is het eens met Boekestijn als het gaat om meer geld voor een nieuwe taak van de EU, zoals het oplossen van het vluchtelingenprobleem, maar vindt niet dat daarvoor de hele begroting omhoog moet.

“Je kunt er ook voor kiezen om de 40 procent die ongeveer naar de landbouw gaat te schrappen”, aldus Wynia. “Er gaat ongeveer 30 procent naar het steunen van arme regio’s, die soms helemaal niet zo arm zijn. Dan zit ik al op 70 procent van de begroting”, somt Wynia op. Boekestijn is volgens hem een uitstekend historicus, maar “niet altijd een hele goede rekenaar”.

Door: Redactie

Exit mobile version