WNL

VIDEO: ‘DENK probeert moordaanslag op Sinterklaas weg te zetten als grap’

Tweede Kamerlid Dilan Yesilgöz-Zegerius (VVD) beschuldigde DENK-parlementariër Farid Azarkan vandaag ervan de doodsbedreiging aan het adres van de acteur die Sinterklaas speelt “weg te zetten als grap”. Yesilgöz-Zegerius uitte haar beschuldigingen tijdens een algemeen overleg over discriminatie.

Lees ook: ‘Grauwe Eeuw’ wilde aanslag op Sinterklaas tijdens intocht

Yesilgöz-Zegerius hield een pleidooi tegen extreemlinks. Ze versprak zich toen ze probeerde te verwijzen naar de doodsbedreiging en had het in plaats daarvan over “de moordaanslag op Sinterklaas” alsof het een voldongen feit was.

Azarkan reageerde laatdunkend. “DENK is een kleine partij we kunnen niet alles volgen, maar ik heb de moordaanslag op Sinterklaas gemist. Kunt u daar wat meer over vertellen? Heeft Sinterklaas het overleefd?”

Yesilgöz-Zegerius vond de reactie typerend voor de houding van DENK dat de kwestie volgens haar – net als de bedreiger zelf – probeert “weg te zetten als grapje, als framing door de media.” “Er zit niks grappigs aan”, aldus het VVD-Kamerlid.

Lees ook: Dreigement om Sinterklaas te vermoorden ‘was overduidelijk een grap’

Azarkan verweet Yesilgöz-Zegerius op zijn beurt ervan dat ze expres zaken erger voorstelde dan ze zijn. “Politici worden geacht zorgvuldig te formuleren”, zei Azarkan.

Door: Redactie

Exit mobile version