WNL

Hiddema (FvD) ontvangt bedreigingen: ‘Willen mijn huis in de fik steken’

hiddema

Theo Hiddema, Tweede Kamerlid voor Forum voor Democratie, is klaar met alle bedreigen die hij ontvangt sinds hij in de Tweede Kamer is gaan zitten. “Zojuist belde er weer iemand, die wil mijn huis in de hens steken”, aldus Hiddema in gesprek met De Telegraaf.

FvD had eigenlijk geen behoefte om in de slachtofferrol te kruipen en aangifte te doen, maar voelt zich gedwongen door de uitspraken van minister Ollongren. “Deze mevrouw is de hoeder van de Grondwet en heeft een statuur van jewelste. Als zo’n minister het bestaat om een gekozen volksvertegenwoordiger neer te zetten als iemand die aanzet tot racisme, dan kan dat een vrijbrief zijn voor de Volkertjes.” Hiddema stelt dat de moordenaar van Pim Fortuyn voor minder in actie is gekomen.

En dus werd er toch aangifte gedaan. “Je loopt te hoop tegen mensen die hun hele identiteit ontlenen aan dat racismedebat. Als er geen racisme bestond, zouden ze het uitvinden”, aldus de nummer twee van de partij.

Hiddema geeft aan veel hinder te ondervinden van de bedreigen, net als partijvoorzitter Thierry Baudet. “Het is niet alleen dat bij Thierry de deur werd besmeurd en hij politie en beveiliging moest ondergaan. Er zijn ook telefoontjes, brieven. Ik moet me ineens richten naar de wensen van beveiligers. Verdomme. Daar word ik hartstikke pissig van.”

Door: Redactie

Exit mobile version