WNL

Advocaat Jan-Hein Kuijpers wil Wilders niet verdedigen: ‘Wilders is een fascist’

Kantoor advocaat Jan-Hein Kuijpers beschoten in centrum Amsterdam

Jan-Hein Kuijpers zou niet willen fungeren als raadsman van Geert Wilders (PVV) wanneer die voor het hekje staat. Dat zei de advocaat vandaag in het AD.

“Wilders? Nee. Je moet wel een béétje achter een zaak kunnen staan. Voor mijn gevoel is Wilders gewoon een fascist. Als die aan de macht komt, dán word ik pas bang”, aldus de voormalig advocaat van Willem Holleeder in de krant.

Wilders gevaarlijk voor Nederland

Kuijpers herinnert de lezer aan een uitspraak van PVV Utrecht-aanvoerder Henk van Deún, die hoopte dat de ulu-moskee in de Domstad zou affikken. “Dan ben je volgens mij een vette fascist. Als iemand met zulke figuren in zee gaat, weet je genoeg.”

De advocaat ziet Wilders als een uitdaging voor het Nederlandse bestel. “Wilders is aartsgevaarlijk voor Nederland. Ik vind het doodeng dat zo iemand in de Kamer zit, dat hij is gekozen. Ik kan er ook niet aan wennen. En zo iemand staat zó ver van mij af, die zou ik niet willen bijstaan. Nooit.’’”

‘Arabische jongens’

Kuijpers verdedigt regelmatig criminele jongeren die hij aanduidt als ‘Arabische jongens’. Hij maakt zich zorgen over dit fenomeen.

“Dat is een cirkel die we met z’n allen in stand houden. Jij beseft niet hoeveel meer kansen je hebt gekregen omdat je een Hollandse naam hebt, joh”, aldus Jan-Hein Kuijpers. “Er zitten zoveel slimme jongens bij, die voor je door het vuur gaan als je ze de kans geeft. Er zijn er bij die het wel gered hebben, respect, maar de meesten krijgen die kansen gewoon niet.”

Kuijpers verbaast zich regelmatig over de jonge leeftijd van de moordverdachten die hij moet verdedigen. Kuijpers: “Waarom studeer jij niet? Wat doen we in dit land met z’n allen verkeerd waardoor jij hier bent terechtgekomen?’”

Door: Redactie

Exit mobile version