WNL

Joods jongetje (8) op straat afgetuigd door ‘Jodenrammers’

Een 8-jarig Joods jongetje is in de Parijse voorstad Sarcelles afgelopen maandag aangevallen door twee jongeren van 15 a 16 jaar, zo meldt NRC. De tieners wachtten het ventje op achter een vuilnisbak, sprongen tevoorschijn, duwden hem tegen de grond en begonnen hem te slaan. Het slachtoffer wist zich onder een geparkeerde auto te verstoppen, waarna de daders op de vlucht sloegen.

Het jongentje droeg een keppeltje en had een kenmerkende haardracht waardoor hij herkenbaar was als Jood. Hij was onderweg naar een buitenschoolse cursus. Alhoewel zijn belagers geen antisemitische teksten uitten gaat de politie ervan uit dat hun motieven wel racistisch waren.

Het is de tweede keer in drie weken dat een Joods kind wordt afgetuigd in Sarcelles.  Eerder werd een meisje van 15 slachtoffer.

Sarcelles herbergt een grote Joodse gemeenschap die oorspronkelijk uit Noord Afrika afkomstig is. Zo staat in de stad een Marokkaanse synagoge. NRC meldt dat Franse autoriteiten in de lokale moslimgemeenschap een groeiend anti-Joods sentiment waarnemen. De Franse krant Le Figaro meldt dat de daders zwarte jongens waren van 15 a 16 jaar.

De burgemeester van Sarcelles sprak in Le Figaro zijn walging uit over het incident. Volgens hem kwamen de daders specifiek naar Sarcelles om daar ‘Joden te rammen’. Ook de Franse premier Emmanuel Macron heeft op Twitter zijn solidariteit met het slachtoffer betuigd.

Door: Redactie

Exit mobile version