main-logo
ANP FOTO / JUAN VRIJDAG
30 januari 2018 — 11:15

Antifa blij dat PvdA niet meeloopt in ‘mars tegen Baudet’: ‘Blijf maar lekker weg!’

Na de Partij voor de Dieren hebben nu ook de PvdA en de SP aangekondigd niet te zullen meelopen in de antiracismedemonstratie op 18 maart in Amsterdam.

De vorige week aangekondigde actie tegen ‘racisten in gemeenteraden’ zou te eenzijdig gericht zijn tegen politieke partijen als Forum voor Democratie, zo laat de de PvdA Amsterdam weten in een statement op de eigen site. De PvdA laat daar weten het “volstrekt oneens met vrijwel alles waar het Forum voor Democratie voor staat” maar ook te strijden “voor ieders democratisch recht om deel te nemen aan de verkiezingen”.

De enige grote nationale politieke partij die nu nog meeloopt is GroenLinks. Daarnaast zijn de moslimpartij Nida en partijen die specifiek gericht zijn op ethische inclusiviteit vertegenwoordigd: Denk en Sylvan Simons’ BIJ1. Ook de NCPN en de Piratenpartij zijn aanwezig.

De Antifascistische Actie heeft op Twitter reeds laten weten blij te zijn dat de PvdA niet komt. “Blijf maar lekker weg!” twitterde AFA Nederland.

Door: Eric van den Berg

Word ook lid van WNL en houd de NPO in evenwicht! Klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Terugkijken: Stand van Nederland

In Nederland is steeds meer vraag naar halalproducten. In 2015 werd er bijvoorbeeld nog voor 2,9 miljoen aan halalvlees omgezet, dit jaar is dat al 6,7 miljoen. Ook trendy kleding, voor met name moslimvrouwen, wordt steeds meer verkocht. Stand van Nederland over de waarde van de halalindustrie.

Asuman Eroglu heeft kledingwinkel voor moslima’s: ‘Je wil een hoofddoek dragen, maar er toch modieus uitzien’

Asuman Eroglu verruilde haar baan als economie-docente op een middelbare school voor haar eigen winkel in modest fashion, een populaire kledingstijl voor moslima’s. Het idee…

Lees meer

Bestuur 50plus ligt onderling overhoop: ‘Kan leidende rol niet waar maken’

Er is openlijk ruzie uitgebroken in het hoofdbestuur van 50PLUS, dat onder meer bestaat uit partijvoorzitter Geert Dales. Het bestuur wil af van bestuursleden en…

Lees meer

BREAKING: Kabinet stemt in met concept Brexit-verdrag

Het Britse kabinet heeft ingestemd met het uittreed-verdrag dat premier Theresa May heeft voorgesteld. Dat heeft de premier net gezegd na urenlang overleg met haar…

Lees meer