WNL

Partij voor de Dieren niet bij ‘anti-Forum’ demonstratie: ‘Dit ondermijnt democratie’

De Partij voor de Dieren wil niet meer meelopen in de demonstratie tegen racisme en discriminatie die 18 maart in Amsterdam plaatsheeft. De PvdD vindt dat de demonstratie te veel op één partij gericht is en spreekt daarom van “een ondermijning van ons stelsel”. Dat schrijft AT5 naar aanleiding van tweets van de Amsterdamse partijleider Johnas van Lammeren.

Van Lammeren lijkt het over het Forum voor Democratie te hebben. Op de site van het organiserend comité van de demonstratie worden weliswaar PVV, Leefbaar Rotterdam en het Forum voor Democratie benoemd als racistische partijen, in Amsterdam neemt alleen de laatste deel aan de verkiezingen. “We zijn tegen racisme. Maar we demonstreren niet tegen een andere politieke partij”, zei van Lammeren.

De beslissing van de PvdD is opvallend omdat een groot aantal linkse Amsterdamse partijen wel aan de demonstratie deelneemt: de SP, PvdA, GroenLinks, Denk en Bij1. GroenLinks-lijsttrekker Rutger Groot Wassink noemde dit zelfs “zijn taak als volksvertegenwoordiger”.

Door: Redactie

Exit mobile version