WNL

Minister Van Nieuwenhuijzen: ‘Kabinet voert geen rekeningrijden in’

Minister van Cora van Nieuwenhuizen van Verkeer en Waterstaat ziet niets in het invoeren van de zogenaamde kilometerheffing. “We gaan geen rekeningrijden invoeren”, zei de minister in WNL op Zondag op NPO 1.

In plaats daarvan komt de minister met andere oplossingen. “Samen met staatssecretaris Stientje van Veldhoven, wil ik worden herinnerd als ‘de meiden van spitsmijden.’”

Op de korte termijn moeten bijvoorbeeld bergers snel ter plaatse zijn bij kleine ongelukken. Als er alleen sprake is van blikschade, moeten bergers de weg sneller vrij maken, om files te voorkomen.

“Het kabinet gaat inzetten op meer bergers op strategische plekken”,  aldus Van Nieuwenhuizen. Weg-inspecteurs moeten bepalen waar de bergers langs de weg staan, en tot wanneer ze daar blijven. Waar de meeste hinder is, moeten bergers meteen aan het werk gaan.

Het kabinet trekt 100 miljoen uit voor fileaanpak op korte termijn. Het verbeteren van bergingswerkzaamheden is een belangrijk onderdeel van de kortetermijnaanpak, stelt Van Nieuwenhuizen.

De minister blijft realistisch: “Ik ga het fileprobleem in mijn termijn niet oplossen. Maar het is van groot belang dat we het probleem in de hand houden.”

Door: Redactie

Exit mobile version