WNL

Utrecht is klaar met autoterreur: ‘Rotjochies zijn niet de baas op straat’

In Utrecht gingen de afgelopen weken 28 auto’s in vlammen op. Voor de lokale VVD is de maat nu vol: de partij eist cameratoezicht, maar linkse partijen in de raad zijn hiertegen.

WNL sprak met een van de inwoners van een wijk waar het probleem speelt. Volgens hem zijn ‘rotjochies’ verantwoordelijk voor de aanhoudende terreur in de buurt. Ook VVD-raadslid Queeny Rajkowski geeft minderjarigen de schuld van het aanhoudend vandalisme. “Het gaat om minderjarigen van 15 en 16 die het gewoon leuk lijken te vinden om auto’s in brand te steken”, aldus Rajkowski. “Onbestaanbaar. Zij zijn niet de baas op straat.”

De VVD wil dat er zo snel mogelijk cameratoezicht wordt ingesteld, maar volgens Rajkowski houden linkse partijen dit uit ideologische overwegingen tegen. “Wat de VVD betreft gaan we nu die camera’s inzetten en hoeven we niet eerst maandenlang te debatteren over of het wel of niet werkt”, aldus het raadslid. “Laten we gewoon de bewoners gaan helpen die bang zijn dat hun auto ook afgebrand wordt.”

 

 

Door: Redactie

Exit mobile version