WNL

‘Sylvana loog over raadslid voor haar partij Bij1’

Sylvana Simons zou hebben gelogen over de medische titel van een van de kandidaat raadsleden in Amsterdam voor Bij1, de nieuwe politieke partij Simons. Dat schrijven Geenstijl en De Telegraaf.

Cailin Kuit (49), de nummer drie van de hoofdstedelijke partij, beweerde in eerdere interviews en in haar biografie op de site van de partij dat ze “als psychiater” zou hebben gewerkt. Kuit blijkt echter nooit in het BIG-register te hebben gestaan, het landelijk overzicht van gekwalificeerde medici.

Ondanks het feit dat de kwalificaties van Kuit al eerder in twijfel werden getrokken brak Simons bij Buitenhof dit weekend juist een lans voor Kuit in het programma Buitenhof. Ze gaf de website Geenstijl de schuld van het verspreiden van een “gerucht” dat volgens haar “niet waar” was. “Dat is iets wat mij ook heel erg zorgen baart. Op het moment dat er geen enkele aanleiding is om te twijfelen aan een verhaal, wel twijfel zaaien”, zei Simons.

Kuit zelf wilde tegenover Telegraaf geen commentaar geven. Volgens de krant heeft Kuit mogelijk een misdrijf begaan door zichzelf uit te geven als psychiater. De boete voor ‘titelmisbruik’ bedraagt maximaal 6.400 euro.

Door: Redactie

Exit mobile version