WNL

Joods restaurant opnieuw doelwit vandalen: ‘De hele tijd bespuugd’

Het Joodse restaurant Hacarmel in Amsterdam is opnieuw doelwit geworden van vandalisme. Bij het restaurant werden begin december al de ruiten ingeslagen door een pro-Palestijnse activist. De dader bleek later een 29-jarige Syriër.

Man met Palestijnse vlag slaat ramen in van Israëlisch restaurant in Amsterdam

Alhoewel de ruiten dit keer heel bleven werden de nieuwe ruiten wel besmeurd met een vieze substantie. “We waren vrijdag en zaterdag dicht en toen heeft iemand de boel ondergesmeerd”, zegt Sami Bar-On, de eigenaar van HaCarmel.

Volgens Bar-On spugen mensen vaker naar het restaurant. “De hele tijd”, aldus Bar-On. Dat er troep over de ramen gesmeerd wordt is nieuw. “Het is nu erger.”

Veel vertrouwen dat de overheid hem zal helpen heeft de restauranteigenaar niet. “Als iemand hier op de ramen staat te rammen alleen word aangehouden voor vernieling dan kan zo iemand ook zeggen dat ‘ie even ziek was.” De Syrische Amsterdammer die de ruiten van het restaurant insloeg werd twee dagen na zijn daad alweer vrijgelaten in afwachting van zijn proces.

De website Joods.nl luidt de noodklok over de incidenten bij het restaurant. “Je vraagt je af wat er moet gebeuren voordat de politiek durft te zeggen dat iets antisemitisch is: ‘Dood aan de Joden” roepen? Niets aan de hand zegt Van Aartsen.'”

 

Door: Redactie

Exit mobile version