WNL

Rutte geen fan van Baudets ‘manier van politiek bedrijven’

Premier Mark Rutte zegt in De Telegraaf (Blendle) geen fan te zijn van de manier waarop Thierry Baudet politiek bedrijft.

“De manier van politiek bedrijven waarbij je de problemen uitvergroot en de indruk wekt dat Nederland aan de ránd van de afgrond staat…”, aldus Rutte. “Als je kijkt naar de mooie economische cijfers kun je dat niet volhouden.”

Rutte wil niet ingaan op wat hij er van vindt dat Baudet door EenVandaag is uitgeroepen tot Politicus van het Jaar. “Ik ga daar geen opvatting over geven. Ik constateer dat Forum het goed doet. In de peilingen. ”

Klaver en Erdogan

Rutte praat ook over andere collega’s van hem. Zo is hij onlangs uit eten geweest met Jesse Klaver (GroenLinks). “We hebben gewoon bijgepraat over de formatie en het nieuwe kabinet. Ook het klimaat kwam aan de orde.”

Verder spreekt hij de wens uit voor een betere relatie met de Turkse president Erdogan. “Ik denk wel dat dat goed zou zijn. Het is een NAVO-partner. Er is ook geen uitwisseling van ambassadeurs op dit moment. Het is dus niet voor de bühne geweest.”

LEES OOK: Thierry Baudet (FvD) leest geen kranten

Door: Redactie

Exit mobile version